What is an ALT Tag?

Veel marketeers hebben misschien wel eens gehoord van de term "ALT tag", maar weten niet zeker wat wat wat het betekent of hoe het te gebruiken. Een ALT-tagook bekend als een "alt kenmerkEen HTML-code is een regel die een afbeelding op een webpagina beschrijft. Het helpt zoeken motoren index beelden, die kan vervolgens worden gebruikt om de positie van de website op de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's) te verbeteren. Laten we eens kijken waarom ALT-tags belangrijk zijn en hoe ze je website kunnen helpen.

Hoe worden ALT-tags gebruikt?

ALT tags zijn essentieel als het gaat om het optimaliseren van afbeeldingen voor SEO doeleinden op webpagina's. Ze bieden context rond de afbeelding door de zoekmachine informatie te geven over wat de afbeelding bevat. Dit helpt de zoekmachine te bepalen of de afbeelding relevant is voor zoekopdrachten van gebruikers en of deze wel of niet moet worden weergegeven in SERP's. Hoe beschrijvender een ALT-tag is, hoe groter de kans dat zoekmachines de afbeelding vinden en weergeven in SERP's, wat resulteert in betere rankings. Bovendien kunnen ALT-tags worden gebruikt door slechtziende gebruikers die afhankelijk zijn van schermlezers om websites te openen; deze tools lezen de tekst bij afbeeldingen hardop voor zodat gebruikers ze beter kunnen begrijpen.

De voordelen van het gebruik van ALT-tags

Het gebruik van ALT-tags biedt verschillende voordelen die de SEO van je website kunnen verbeteren prestatie. Ten eerste kan het gebruik van beschrijvende trefwoorden en zinnen helpen om je afbeeldingen te optimaliseren voor SEO-doeleinden en verhogen zichtbaarheid in SERP's. Ten tweede maakt het gebruik van ALT-tags je website toegankelijker voor mensen met een visuele beperking die afhankelijk zijn van schermlezers om websites te openen. Ten slotte maakt het gebruik van nauwkeurig en informatieve beschrijvingen geeft gebruikers een beter begrip van wat voor soort inhoud die ze zullen vinden als ze op een afbeeldingslink klikken. Al deze factoren dragen bij aan een verbeterde ervaring overall.

Kortom, er zijn veel voordelen verbonden aan het opnemen van ALT-tags in het ontwerp en de structuur van uw website. Ze helpen niet alleen om afbeeldingen te optimaliseren voor SEO-doeleinden, maar maken websites ook toegankelijker voor mensen met een visuele handicap die afhankelijk zijn van schermlezers. Uiteindelijk loont het de moeite om beschrijvende trefwoorden en zinnen toe te voegen in termen van verbeterde zichtbaarheid in SERP's en algemene gebruikerservaring bij het navigeren door een website. Door te begrijpen wat een ALT-tag is en hoe deze werkt, kunnen marketeers dit hulpmiddel effectief in hun voordeel gebruiken bij het optimaliseren van hun websites voor zoekmachines!

Vergroot uw online aanwezigheid met Lukasz Zelezny, een SEO Consultant met meer dan 20 jaar ervaring - plan nu een afspraak.

boek vandaag een seo gesprek