Wat betekent server-side rendering

Wat is server-side rendering?

Server-side rendering (SSR) is een manier om een webpagina op de server te renderen in plaats van in de browser. Het kan worden gebruikt om dynamische webpagina's te maken die interactief zijn en een betere gebruikerservaring bieden. Door de pagina op de server te renderen en de gerenderde HTML naar de browser te sturen, kan de pagina snel en efficiënt worden weergegeven.

SSR is een populaire techniek om webapplicaties te maken die zowel snel als responsief zijn. Het kan worden gebruikt om toepassingen met één pagina (SPA's) of toepassingen met meerdere pagina's (MPA's) te maken. Met SSR genereert de server de HTML voor de pagina en stuurt deze naar de browser, die de pagina vervolgens rendert. Hierdoor kan de pagina snel en efficiënt worden geladen, zonder te hoeven wachten tot de server de HTML genereert telkens wanneer de pagina wordt opgevraagd.

Wat betekent server-side rendering? Server-side rendering is een manier om webpagina's op de server te maken in plaats van in de browser. Door de pagina op de server te renderen en de gerenderde HTML naar de browser te sturen, kan de pagina snel en efficiënt worden weergegeven. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en snellere laadtijden van de pagina.