Hoe Meta Beschrijving Toevoegen WordPress

Wat is een metabeschrijving?

Een Meta Description is een korte samenvatting van waar uw website of webpagina over gaat. Ze verschijnt in de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's) onder de paginatitel en de pagina-URL. Het belangrijkste doel van de metabeschrijving is meer klikken van gebruikers aan te trekken door hen een nauwkeurig en beknopt idee te geven van wat voor soort informatie zij op die specifieke webpagina zullen vinden. Gewoonlijk bestaat de beschrijving uit maximaal 155 tekens, omdat de meeste zoekmachines alles wat daarbuiten valt inkorten.

Waarom is een metabeschrijving belangrijk?

De Meta Description is een cruciaal element van on-page SEO, en het is bekend dat het invloed heeft op de ranking van uw website in de SERPs. Een goed opgestelde Meta Beschrijving kan helpen uw click-through rate (CTR) te verbeteren, wat weer meer verkeer naar uw website oplevert. Het is ook een goede gelegenheid om de stem en persoonlijkheid van uw merk te laten zien en u te onderscheiden van de concurrentie.

Hoe Meta Beschrijving toevoegen in WordPress?

Als je WordPress CMS gebruikt, lees je hier hoe je Meta Description aan je website kunt toevoegen:

Stap 1: Installeer een SEO-plugin - Er zijn veel gratis en betaalde SEO-plugins beschikbaar voor WordPress, zoals Yoast SEO, All In One SEO, enz. Kies degene die aan uw eisen voldoet en installeer hem op uw website.

Stap 2: Toegang tot je plugin instellingen - Als je eenmaal de SEO plugin hebt geïnstalleerd, kun je de instellingen ervan bekijken via het WordPress dashboard. Zoek naar het tabblad 'SEO' of 'Instellingen' in het dashboard menu en klik erop.

SEO Consultant inhuren

Stap 3: Navigeer naar de Meta Description instellingen - Als je eenmaal in je SEO plugin instellingen bent, zoek dan naar het tabblad 'Meta Description'. Klik erop om naar de Meta Description instellingen te gaan.

Stap 4: Voeg uw metabeschrijving toe - In de instellingen voor de metabeschrijving ziet u een veld waar u uw metabeschrijving kunt invoeren. Zorg ervoor dat je deze binnen 155 tekens houdt en een beknopte en nauwkeurige samenvatting geeft van de inhoud van je webpagina. U kunt ook enkele relevante trefwoorden gebruiken in uw Meta Beschrijving, maar vermijd het volstoppen met te veel trefwoorden.

Stap 5: Sla uw wijzigingen op - Zodra u uw metabeschrijving hebt toegevoegd, slaat u uw wijzigingen op en bekijkt u uw webpagina in de resultatenpagina's van de zoekmachine (SERP's) om te zien hoe deze eruitziet.

Conclusie

Het toevoegen van een Meta Description aan je website is een belangrijk aspect van on-page SEO, en kan een grote impact hebben op de ranking van je website in de SERP's. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u gemakkelijk een Meta Description toevoegen in WordPress en de CTR en het verkeer van uw website verbeteren.

Als u hulp nodig heeft met uw SEO-strategie, neem dan gerust contact met ons op bij SEO.London. Ons team van SEO-experts kan u helpen met al uw SEO-behoeften en uw website naar nieuwe hoogten brengen.