Hoe Alt-tekst te zien

Alt-tekst begrijpen

Alt-tekst is een korte schriftelijke beschrijving van een afbeelding die verschijnt in de HTML-code van een webpagina. Het wordt gebruikt om de inhoud van een afbeelding te beschrijven voor gebruikers die deze niet kunnen zien, zoals gebruikers van schermlezers of mensen met een visuele beperking. Alt-tekst kan ook nuttig zijn voor zoekmachines, die het gebruiken om de inhoud van een afbeelding te begrijpen en hoe deze zich verhoudt tot de rest van de pagina.

Hoe Alt-tekst bekijken

Er zijn verschillende manieren om alt-tekst op een webpagina te zien, afhankelijk van uw apparaat en browser. Hier zijn enkele opties:

1. Ga met de muis over de afbeelding: Sommige browsers, zoals Chrome en Firefox, geven alt-tekst weer wanneer u met de muis over een afbeelding beweegt. Dit kan een snelle en gemakkelijke manier zijn om alt-tekst te zien zonder naar de HTML-code te hoeven kijken.

2. Bekijk de HTML-code: Alt-tekst is opgenomen in de HTML-code van een webpagina. Om deze te bekijken kunt u met de rechtermuisknop op de afbeelding klikken en "Inspecteren" of "Bron weergeven" selecteren. Dit opent de HTML-code in een apart venster, waar u kunt zoeken naar de alt-tekst.

3. Gebruik een schermlezer: Schermlezers zijn softwareprogramma's die geschreven tekst hardop voorlezen aan gebruikers met een visuele handicap. Wanneer een schermlezer een afbeelding met alt-tekst tegenkomt, leest hij de alt-tekst hardop voor aan de gebruiker. Als u niet visueel gehandicapt bent, kunt u toch een schermlezer gebruiken om de alt-tekst te horen en beter te begrijpen hoe deze betrekking heeft op de afbeelding.

Waarom Alt-tekst belangrijk is voor SEO

SEO Consultant inhuren

Alt-tekst is een belangrijk onderdeel van SEO omdat het zoekmachines helpt de inhoud van een afbeelding te begrijpen en hoe deze zich verhoudt tot de rest van de pagina. Zoekmachines gebruiken alt-tekst om de relevantie van een afbeelding voor een zoekopdracht te bepalen, wat kan helpen de positie van de pagina in de zoekresultaten te verbeteren.

Daarnaast kan alt-tekst ook de toegankelijkheid van een webpagina verbeteren, zodat gebruikers met een visuele beperking de inhoud van een afbeelding gemakkelijker kunnen begrijpen. Dit kan de algemene bruikbaarheid van de pagina vergroten en de gebruikerservaring verbeteren.

Oproep tot actie

SEO.London is hier om te helpen met uw SEO-strategie. Neem vandaag nog contact met ons op voor gepersonaliseerde SEO oplossingen en verbeter de zichtbaarheid en toegankelijkheid van uw website.