Välkommen till vårt supportcenter
< Alla ämnen
Skriv ut

Vad gör Yoast SEO?

Yoast SEO är en WordPress-plugin för sökmotoroptimering (SEO). Pluginet är nu installerat på fem miljoner datorer och har laddats ner mer än 310 miljoner gånger.

Historien om Yoast SEO

Yoast SEO lanserade sitt första plugin All in One SEO Pack 2007 - ursprungligen kallat WordPress SEO - som ett WordPress-plugin som byggdes av SEO-experten Joost de Valk. Yoast SEO bytte namn till Yoast SEO 2012. År 2012 släpptes pluggen-premien i\'s version. Yoast höll sin första konferens, YoastCon, 2015 på Lindenberg Nijmegen Culture House i Nijmegen, Nederländerna. År 2015 identifierades en sårbarhet i version 1.7.3.3 och tidigare versioner. En säkerhetsexpert identifierade problemet, vilket kan ha utsatt Yoast SEO-kunder för hackare.

Yoast hade en total omsättning på 10 miljoner euro 2018.

Yoast som företag

Yoast SEO har sitt ursprung 2005, när Joost de Valk grundade webbplatsen \"joostdevalk.nl.\". Efter en flytt till och efterföljande försäljning av webbplatsen \"css3.info,\" byggde de Valk Yoast-plattformen 2009, den första versionen av WordPress SEO 2010 och företaget Yoast BV 2010.

Till en början koncentrerade sig Yoast på SEO-konsultationer och producerade Yoast SEO-plugin för WordPress samt ett Google Analytics-plugin. Yoast SEO introducerade en premiumversion 2012. Yoast BV sålde Google Analytics för WordPress-plugin i april 2016.

Enligt Yoast har de omkring 100 anställda i september 2018, varav 85 arbetar på företagets huvudkontor i Wijchen, Nederländerna.

Mottagning av Yoast SEO

Programvaran används på över 11 miljoner webbplatser och 15,4 procent av de största miljonerna webbplatser i världen. Den har nästan fem miljoner nedladdningar enbart på WordPress. Syed Moiz Balkhi, skapare av WPBeginner, en blogg för nybörjare på WordPress-plattformen, gav företagets programvara betyget "5 av 5". Enligt Michael David, författare till boken WordPress Search Engine Optimization från 2015, är det \"the granddaddy of all SEO plugins.\" Brian Santo, redaktör för EE Times, använder Yoast för att bestämma en artikels\\ Google-ranking baserat på analysresultat (t.ex. nyckelordstäthet, länkar och läsbarhet), men kritiserar SEO:s skadliga effekter på journalistiken och föreslår att Google använder mer mänsklig eller artificiell intelligens för att förbättra sökningen.

Sponsring

Yoast gick med på att sponsra en professionell basketklubb i provinsen Gelderland i september 2020. Yoast United kommer att tävla i Dutch Basketball League (DBL).

Anlita en SEO-konsult

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehållsförteckning